Tony Cabana had zware burn-out
Geplaatst door CDV op December 25 2012 12:50:34

Uitgebreid nieuws
Het plotse overlijden van Tony Cabana kwam ook voor zijn naasten onverwacht. Zijn vrouw Greet vond hem zaterdagavond, enkele uren nadat hij met een vuurwapen de wanhoopsdaad had gepleegd. De immer lachende Nederlander had de meest drastische beslissing genomen. "Dit had ik nooit verwacht. Tony leefde echt voor onze dochters en voor mij. Daarom begrijp ik niet dat hij dit heeft gedaan en ons achterlaat", reageert zijn vrouw Greet.

"Sinds oktober had hij een zware burn-out. Hij trok zich alles extra hard aan. Hij heeft altijd veel hooi op zijn vork genomen met zijn drukke zakenactiviteiten, daar heeft hij misschien de weerslag van gehad. Hij bleef wel optreden en deed dat vol overgave. Maar vanaf het moment dat hij thuiskwam, zakte hij weer ineen."

"Hoe vrienden en fans Tony moeten herinneren? Hij was een supervrolijke mens, entertainde graag en zag graag mensen. Hij was een uniek exemplaar en hij hield van het leven. We gaan hem missen."

Tony's manager Gilbert Cuyt heeft de laatste weken nog urenlang op hem ingepraat. "Hij is zelfs naar de dokter geweest en heeft pillen gekregen. Wat er volgens mij scheelde? Het leek me een combinatie van dingen. Zijn zaak Copacabana in Waarloos heeft een terugval gekend, net als bijna alle andere discotheken. Hij zag dat met lede ogen aan, want hij wilde zijn personeel niet laten vallen. Er was ook geen grotere perfectionist dan hij. Als iets niet honderd procent liep, dan zag hij daar van af."

Een week geleden trad Tony een laatste keer op in Baal. "Ik heb hem toen op het podium moeten duwen, hij durfde plots niet. Maar hij deed het toch. Na een paar seconden stond de zaal in vuur en vlam en deed duizend man de polonaise. Nadien kwam hij met een glimlach van het podium. Ik hoopte dat hij zich zou herpakken, maar dat is blijkbaar niet gebeurd. Normaal als er een probleem was, dan loste hij dat in een-twee-drie op. Nu zag hij blijkbaar geen uitkomst."

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor jezelf of iemand uit je omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op zelfmoordlijn.be.